2003

Duhovna obnova u kući susreta Tabor

U studenom 2003. godine članovi zajednice Krista Kralja i učenici Medicinske škole u Rijeci sudjelovali su na seminaru duhovne obnove u kući susreta Tabor u Samoboru pod nazivom "Učitelju, za tobom ću kamo god hoćeš". Seminar duhovne obnove vodio je fra Zvjezdan Linić sa suradnicima. Seminar duhovne obnove bio je priprava za obilježavanje blagdana Krista Kralja. Seminar su glazbeno animirali mladi iz Zajednice Krista Kralja.

Obilježen Papin dan

Zadnje subote u listopadau u Riječkoj nadbiskupiji obilježen je Papin dan. Bdijenje mladih održano je u katedrali sv. Vida, u zahvalu posjeta Svetog Oca našem gradu te spomendanu njegovom 25 - godišnjem pontifikatu. Na kraju programa održana je sv. misa koju su animirali članovi zbora "Schola medica" i benda "Ruah" s vjeroučiteljicom Ines Turković. Euharistijsko slavlje predvodio je srednjoškolski kapelan za mlade vjč. Dalibor Božić.

Draške muzičke večeri

Prvi samostalni koncert zbora "Schola medica" održan je 12. lipnja 2003. na Draškim muzičkim večerima u crkvi sv. Jakova u Dragi u organizaciji Hrvatske čitaonice Draga. Serijal od četiri koncerta trebao je biti posvećen renesansi i ranom baroku. Međutim, zaključeno je da bi jedan od četiri koncerta trebao biti koncert duhovne glazbe, kao znak zahvale draškoj župi koja ustupa crkvu sv. Jakova (nekada sv. Krištofora). Također, dolazak Pape u Rijeku pobudio je ideju da koncert bude "homage" posjeta Svetoga Oca našem gradu.

Duhovno bdijenje i treći pastoralni posjet pape Ivana Pvala II. Hrvatskoj

Treći pastoralni posjet pape Ivana Pavla II. Republici Hrvatskoj bio je od 5. do 9. lipnja 2003., kada je Papa sve dane boravio u Rijeci koja mu je bila dom dok je posjećivao Osijek, Zadar i Dubrovnik. Na Delti je u nedjelju 8. lipnja 20013. na blagdan Duhova - rođendan Crkve, slavio svetu misu. Duhovno bdijenje predvodila je vjeroučiteljica Ines Turković, a sudjelovali su članovi zbora "Schola medica" i benda "Ruah" Medicinske škole u Rijeci, budući članovi Zajednice Krista Kralja.
 

Maraton u čast Svetog Oca Ivana Pavla II.

U čast trećeg pastoralnog pohoda Svetog Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj proslavljeni kostrenski maratonac dr. Bojan Glažar plivao je maraton od Omišlja do Rijeke. Na Rivi Boduli pjesmom su ga dočelai i čanovi zbora "Schola medica" i njihova voditeljica Ines Turković.