2004

Europski susret mladih u Lisabonu

Braća iz zajednice TAIZE iz Francuske u povodu Božićnih blagdana organizirali su 27. hodočašće povjerenja mladih kršćana Europe u portugalskom gradu Lisabonu. Povjerenstvo za rad s mladima naše nadbiskupije odlučilo je na tom putovanju posjetiti dva velika svjetska marijanska svetišta: Lourdes i Fatimu. Iz Medicinske škole u Rijeci i naše Zajednice Krista Kralja na hodočašću su bili: Barbara Glažar, IV-5, Antonija Jurič, III-4, Ivana Norac Kljajo, III-4, Kristina Rešetar, III-1, David Fak, III-1, Tonja Klarić, III-1, Ivna Ružić, III-1, Renata Lončarić, III-1, Andrea Akrapović, III-1, Matea Širola, III-1 i Kristina Lejčak, II-4 razred. 

Hodočašće Kraljici mira u Međugorje

Od 24. do 26. listopada 2004. odvojili smo za duhovno-rekreativno hodočašće u Međugorje. Duhovno je i cilj hodočašća kroz mini-seminar fra Joze Zovka u Širokom Brijegu, povratak sakramentima pomirenja i euharistije te otkriće krunice kao najvažnijeg oružja u našim rukama. Rekreativno zato jer se neumorno penjemo i veremo po svakom kamenu kojeg je Bog stavio na škrtu hercegovačku zemlju sličnu našem primorskom kraju.

Obilježavanje blagdana sv. Vida

Zbor "Schola medica" i bend "Ruah" sa zborovođom Ines Turković sudjelovao je u obilježavanju Dana sv. Vida, povodom 1700 godina njegovog mučeništva, predvodivši 3. lipnja 2004. pjevanje na krizmi u katedrali sv. Vida.

Hodočasnički dan vjeroučitelja - 7.5.2004.

U svibnju, obilježavajući svetkovinu Majke Božje Trsatske, članovi zbora "Schola medica" i benda "Ruah" pjesmom su predvodili euharistijsko slavlje na hodočasničkom danu vjeroučitelja u Svetištu Majke Božje Trsatske.

Duhovna obnova u kući susreta Tabor

U veljači 2004. godine članovi zajednice Krista Kralja i učenici Medicinske škole u Rijeci sudjelovali su na seminaru duhovne obnove u kući susreta Tabor u Samoboru pod nazivom "Obratite se i vjerujte evanđelu". Seminar duhovne obnove vodi fra Zvjezdan Linić sa suradnicima. Duhovna obnova ove godine održana je kao priprema za korizmu.