2012

Božićni koncert u Domu "Izvor" u Selcu

U srijedu, 19. prosinca 2012. članovi zajednice Krista Kralja i zajednice srednjoškolaca "Samuel" sudjelovali su na Božićnom darivanju i koncertu u Domu za djecu i mlađe punoljetne osobe bez roditeljske skrbi "Izvor" u Selcu.

Božično skazanje živih jaslica - Zajednica Krista Kralja 2012.

Božićno skazanje živih jaslica "Slava, slava na visinama" - 18. prosinca 2012.

Održano je Božićno skazanje živih jaslica "Slava, slava na visinama" u prostorijama Caritasovog doma na Škurinju. Uz prigodan program i žive jaslice, predbožićno slavlje se nastavilo uz druženje i agape. Božićno skazanje živih jaslica uprizorila je Zajednica Krista Kralja.

Uprizorenje živih jaslica u Villi Ružić - 13.12.2012.

U Spomeničkoj knjižnici i zbirci Mažuranić-Brlić-Ružić na Pećinama, u četvrtak, 13. prosinca 2012. članovi Zajednice Krista Kralja prisustvovali su uprizorenju živih jaslica. Tom prigodom slavljenički tim održao je prigodni koncert Božićnih pjesama. Svetu obitelj i malog Isusa uprizorili su članovi obitelji Troha, Gordana, Goran i mali Mihael.

Radionice za Božićni sajam 2012.

Svake godine, uoči Božića, članovi Zajednice Krista Kralja organiziraju radionice u prostorijama Zajednice za Božićni sajam koji se organizira zajedno sa scenskim prikazom živih jaslica. Na radionica se izrađuju razni korisni predmeti, krunice ...Sav prihod s Božićnog sajma utroši se za potrebite našega Grada.  

Humanitarni koncert za socijalnu samoposlugu

U petak 30, studenog 2012. u crkvi Srca Isusova na Zametu održan je humanitarni koncert za socijalnu samoposlugu na kojem su sudjelovali i članovi zajednice Krista Kralja.

Duhovna obnova "Dođi Kraljevstvo tvoje"

Duhovna obnova „Dođi Kraljevstvo tvoje“

Molitvena zajednica Krista Kralja i Zajednica mladih „Samuel“ tradicionalno svake godine za blagdan Krista Kralja borave u Kući susreta „Tabor“ u Samoboru. Tako je bilo i ove godine od 22. do 25. studenog, na duhovnoj obnovi pod nazivom „Dođi Kraljevstvo tvoje“koju je vodio fra Zvjezdan Linić. Pridružilo se i tridesetak učenika Medicinske škole u Rijeci kojima je ovo bio prvi seminar takve vrste.

Vukovar - kolona sjećanja

U spomen na 18. studenoga 1991. godine, kada je nakon tromjesečne opsade grada slomljen otpor oko 1800 hrvatskih branitelja Vukovara, u tome se gradu nizom komemorativnih programa obilježila 21. obljetnica stradanja Vukovara i njegovih građana u Domovinskom ratu. Od 1999. godine taj dan se odlukom Hrvatskog sabora obilježava kao Dan sjećanja na žrtvu grada Vukovara pod nazivom „Vukovaru, ime sveto“. Članovi Zajednice sudjelovali su u Koloni sjećanja.

Blagdan Svih svetih

Na Blagdan Svih Svetih, 1. studenog prisjećamo se naših najmilijih koji više nisu među nama. Groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja. U prilogu pogledaj powe-point prezentaciju! Svi sveti su svetkovina koja je, bez obzira na vjersku pripadnost, prihvaćena kao zajednička civilizacijska vrijednost. Stoga je to i državni praznik u svim zemljama zapadne kulture.

Misa povodom Dana Medicinske škole U Rijeci, 18.10.2012.

Povodom Dana Medicinske škole u Rijeci, na blagdan svetog Luke, zaštitnika medicinskih djelatnika, mladi iz Zajednice "Samuel" animirali su osamnaestu po redu sv. Misu u Svetištu Majke Božje Trsatske. Euharistijsko slavlje predvodio je velečasni Jerko Valković, uz sukoncelebraciju braće svećenika Božidara Mrakovčića, Nikole Radića i fra Zorana Bibića. Program radosnog slavlja osmislio je Ivan Seletković, vokal i sintisajzer, s voditeljicom Zajednice Krista Kralja Ines Turković.

Hodočašće u Sarajevo i Međugorje, od 6. do 8.10.2012.

U subotu, 6. listopada 2013., povodom prve godišnjice beatifikacije pet sestara Kćeri Božje ljubavi poznatijih kao Drinske mučenice, a uoči blagdana Kraljice svete krunice učenici naše škole posjetili su Sarajevo.
Naime, sarajevska crkva Kraljice sv. Krunice proglašena je svetištem Drinskih mučenica i njihovim mjestom štovanja. One su mučki ubijene od četničke ruke u prosincu 1941. godine u Goraždu, a njihov grob je sama rijeka Drina.

Stranice