2013

Skazanje živih jaslica 2013

U utorak, 17. prosinca 2013. u Caritasovom domu na Škurinju u organizaciji Zajednice Krista Kralja održano je Božićno skazanje "A gdje je Isus?" uz prigodan Božićni koncert. Sudjelovali su članovi Zajednice Krista Kralja. Uprizorenju živih jaslica nazočili su biskupski vikar Riječke nadbiskupije za pastoral, vlč. Matija Matičić i predstojnica Katehetskog ureda, Ksenija Rukavina Kovačević, dipl. uč. i kat. Ovom prigodom članovi Zajednice Krista Kralja proslavili su i deset godina djelovanja, pa je tom prigodom osnivač ZKK, a danas duhovnik, vlč. Tomislav Ćurić razrezao slavljeničku tortu.

Ispratili smo patera Zvjezdana na njegov vječni počinak

Draga braćo i sestre u Kristu!

U subotu 7. prosinca 2013. godine okrijepljen svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminuo prvi počasni član Zajednice Krista Kralja, fra Zvjezdan Linić, u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva.  U srijedu, 11. prosinca 2013. ispratili smo našeg dragog patera na njegov vječni počinak u Kraljevstvo Uskrslog Krista.

Pokoj vječni, daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru Božjem!

Zahvaljujemo svima koji su nam izrazili izraze sućuti!

Izložba hodočasničkih kipova

Na prvu nedjelju došašća, 1. prosinca 2013., obilježavajući desetu godišnjicu postojanja Zajednice Krista Kralja, u Spomeničkoj knjižnici i zbirci Mažuranić-Brlić-Ružić postavljena je izložba "Putevima hodočasnika", koje su članovi Zajednice tijekom ovih deset godina sakupili i donijeli sa svojih brojnih hodočašća. Pokraj svakog kipa postavljen je kratki životopis i ozanačen spomen-dan za što se pobrinula i pripremila tekstove Ines Turković. Izložbu je otvorio riječki nadbiskup i metropolita mons.dr. Ivan Devčić.

Koncert u Žejanama

Slavljenički tim Zajednice Krista Kralja i Zajednice mladih Samuel održao je u subotu, 30. studenog 2013. koncert u Žejanama povodom blagdana župe, sv. Andrije. 

Seminar duhovne obnove u Kući susreta Tabor

Članovi Zajednice Krista Kralja i Zajednice mladih Samuel bili su o blagdanu Krista Kralja na seminaru duhovne obnove u Kući susreta Tabor, od 21. do 24. studenog 2013. Seminar pod nazivom "Neka vam bude po vašoj vjeri" vodio je fra Ivan Matić. U nedjelju smo na Taboru proslavili i naš najveći blagdan Krista Kralja i završetak Godine vjere u zajedništvu s našim novim dragim prijateljima iz Vodica, fra Zvjezdanom, fra Ivanom i svim prijateljima koje smo susreli na Taboru. 

Nensi i Emanuel Crnjac na blagoslovu kod pape Franje

Nensi i Emanuel Crnjac, vjenčani 24. kolovoza 2013. u Slavonskom Brodu, bili su u srijedu, 6. studenog 2013. tijekom audijencije na Trgu sv. Petra u Rimu na blagoslovu mladenaca kod pape Franje.

Misije u Zambiji

Bogoslovi Josip Pende i Anton Budinić bili su ovog ljeta na svojem prvom misijskom putovanju u misijama Ndjoko u Zambiji koje vodi misionar velečasni Boris Dabo.

Više informacija o misijama možete pročitati na web stranici http://zambezimissions.org/

Stručna ekskurzija u Rim

Od 6. do 9. studenog 2013. učenici Medicinske škole u Rijeci su s vjeroučiteljicom Ines Turković boravili na stručnoj ekskurziji u Rimu. U srijedu, 6. studenog prisustvovali su audijenciji pape Franje na Trgu sv. Petra. Članovi Zajednice Krista Kralja Nensi i Emanuel Crnjac bili su na blagoslovu mladenaca pape Franje. Nakon audijencije učenici su razgledali četiri velike bazilike u Rimu (bazilika sv. Petra, bazilika sv. Ivana Latrenaskog, bazilika sv. Marije Velike i bazilika sv.

Blagdan Svih svetih - 1.11.2013.

U petak, 1. studenog 2013. posjetili smo Gradsko groblje na Kozali gdje smo molili krunice za naše pokojnike, duše u čistilištu i za sve one za koje nitko ne moli. Na Blagdan Svih Svetih prisjećamo se naših najmilijih koji više nisu među nama. Groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja. U prilogu pogledaj powe-point prezentaciju! Svi sveti su svetkovina koja je, bez obzira na vjersku pripadnost, prihvaćena kao zajednička civilizacijska vrijednost. Stoga je to i državni praznik u svim zemljama zapadne kulture.

Slavite Isusa, a ne noć vještica - Holywin - Rijeka 2013

U četvrtak, 31. studenog 2013. u katedrali sv. Vida održano je molitveno bdijenje pod nazivom Holywin - Rijeka 2013. u organizaciji Zajednice mladih grada Rijeke. Na početku molitvenog bdijenja molila se krunica. Svetu misa je predvodo rektor Sjemeništa, vlč. Sanjin Francetić. Animaciju euharistijskog slavlja  i klanjanja predvodio je slavljenički tim Zajednice Krista Kralja. Molitveno bdijenje završeno je euharistijskim klanjanjem i razmatranjem blaženstava.

Stranice