2015

Uprizorenje živih jaslica u Adventskom parku u Crikvenici

U nedjelju, 27. prosinca 2015. u Advetnskom parku u Crikvenici uprizorene su žive jaslice pod nazivom "Božić je judi". Svetu obitelj uprizorili su Ana i Ivan Butorac i njihova princeza mala Veronika te Sandra i Josip Dugonjić s malim Gabrijelom. Sveta tri kralja došli su u likovima Hrvoja Giorgola, Jurice Goje i Ivana Filipovića.

 

 

Uprizorenje živih jaslica u Crikvenici

U nedjelju, 27. prosinca 2015. se i u gradu Crikvenici dogodilo nešto veličanstveno. Dogodio se Božić. Zajednica Krista Kralja, Udruge Desetina, upriličila je uprizorenje živih jaslica "Božić je judi" u Adventskom parku. Događaj koji se zbio prvi put u Crikvenici. Uz pjevanje božićnih pjesama prikazano je rođenje našega Kralja. Najveća radost mnogobrojne djece bio je dolazak maloga Isusića kojemu su se poklonili pastiri i tri kralja s darovima. Svetu obitelj upriličili su Ana, Ivan i mala Veronika Butorac iz Crikvenice te Sandra, Josip i mali Gabrijel Dugonjić iz Grižana. Bilo je prekrasno i nadamo se da smo radost Božića podijelili sa svima koji su nam se večeras pridružili na prvom skazanju živih jaslica u Adventskom parku u Crikvenici. 

Posjetili smo posljednje zemaljsko počivalište patera Zvjezdana

Svaki naš dolazak u Samobor prilika je da posjetimo zemaljsko počivalište našega dragoga patera Zvjezdana, da izmolimo njemu tako dragu "zlatnu krunicu" i "zajedno s njim" punim srcem zapjevamo njemu najdražu pjesmu "Velik si!". I ovoga puta bio je to susret pun sjete i tuge, ali i radosti jer znamo da je naš dragi pater bio s nama i veselio se našem dolasku, kao što je uvijek s radošću govorio - "Evo mojih dragih rječana!" Prisjetili smo se i našeg dragog fra Jožice kojega evo već godinu dana nema među nama.
Dragi naš pater, počivaj u miru do slijedećeg sureta!

Čestitamo našem dragom Laurentu

Dragi moji!
Prošlo je već nekoliko godina otkako sam prvi puta čuo Božji poziv: "Koga da pošaljem? Tko će ići po mojemu nalogu?" Danas prvi puta odgovaram pred svojom bogoslovskom zajednicom i pred vama: "Evo me, mene pošalji!", primajući tako večeras admissio, a sutra, na blagdan Krista Kralja, lektorat po molitvi biskupa Josefa Clemensa. Raduje me što ste večeras samnom pred oltarom Božjim. Mislim i prikazujem vas u molitvama! 
Vaš Laurent

Čestitamo našem dragom Laurentu i pratimo ga u molitvama na putu kojim hodi po Božjem pozivu!

 

Proslavili smo blagdan Krista Kralja

U nedjelju, 22. studenog 2015. proslavili smo svečano blagdan našeg zaštitnika Krista Kralja svevladara. Svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine u Selcu predvodio je duhovnik zajednice Krista Kralja, vlč. Tomislav Ćurić. Misno slavlje animirali su članovi slavljeničkog tima Zajednice Krista Kralja. Hvala svima koji su pripremili agape i pridružili nam se u zajedništvu, pjesmi i druženju te s nama slavili našega Kralja, zaštitnika Zajednica Krista Kralja iz Grižana i Rijeke.

Blagdan Svih Svetih

U subotu, 1. studenog 2014. posjetili smo Gradsko groblje na Kozali gdje smo molili krunice za naše pokojnike, duše u čistilištu i za sve one za koje nitko ne moli. Na Blagdan Svih Svetih prisjećamo se naših najmilijih koji više nisu među nama. Groblja i posljednja počivališta postaju mjesta naše zahvale i prisjećanja. Svi sveti su svetkovina koja je, bez obzira na vjersku pripadnost, prihvaćena kao zajednička civilizacijska vrijednost. Stoga je to i državni praznik u svim zemljama zapadne kulture. 

»Ovi odjeveni u bijele haljine, tko su i odakle dođoše?« Odgovorih mu: »Gospodine moj, ti to znaš.« A on će mi: »Oni dođoše iz nevolje velike i oprali su haljine svoje i ubijelili ih u krvi Jaganjčevoj.«

Hodočašće Kraljici Mira u Međugorje od 23. do 25. listopada 2015.

Članovi Zajednice Krista Kralja i učenici Medicinske škole u Rijeci hodočastili su s vjeroučiteljicom i voditeljicom Ines Turković od 23. do 25. listopada 2015. Kraljici Mira u Međugorje.

 

 

Misa zahvalnica i koncert

U ponedjeljak, 19. listopada 2015. povodom blagdana svetog Luke, zaštitnika medicinskih djelatnika, a u povodu Dana Medicinske škole u Rijeci, u Svetištu Majke Božje Trsatske slavili smo svetu misu zahvalnicu. Misno slavlje predvodio je fra Bernardin Plantek, a animirali su članovi zbora "Schola medica" i članovi Zajednice Krista Kralja. Program su pripremili vjeroučitelji Vinko Marijanović i InesTurković sa sadašnjim i bivšim učenicima. Na završetku misnog slavlja održan je kratak koncert Tamburaškog orkestra KUD "Vatroslav Lisinski" iz Crikvenice, čiji je član i naš kolega Marijan Matejčić.

Prijenos misnog slavlja u crkvi sv. Martina u Grižanama

Prijenos misnog slavlja iz crkve sv. Martina u Grižanama, u nedjelju, 28. rujna 2015. na HTV1 možete pogledati na slijedećem linku
https://yadi.sk/i/HEAHBprEjNyku

 

 

 

Misno slavlje u crkvi sv. Martina u Grižanama

Misno slavlje u crkvi sv. Martina u Grižanama, uz izravan televizijski prijenos na HTV1, u nedjelju, 27. rujna 2015. predvodio je župnik i duhovnik Zajednice Krista Kralja vlč. Tomislav Ćurić. Misno slavlje animirali su pjesmom župni zbor i slavljenički tim Zajednice Krista Kralja.

 

 

Stranice