Blagdan sv. Vida - VID fest 2011

Proslava dana našega grada, 15. lipnja tradicionalno je započela svečanom procesijom od katedrale Sv. Vida do Trga Riječke rezolucije. Misno slavlje na tom je mjestu predvodio požeški biskup Antun Škvorčević, u zajedništvu sa svojom braćom biskupima i svećenicima ali i mnoštvom vjernika našega grada koji su popunili sve kutove i okolne ulaze toga trga. Festival duhovne glazbe "Vidfest 2011" zaokružio je ovu blagdansku večer. Nastupilo je petnaest izvođača koji njeguju duhovnu glazbu u svojm stvaralačkom izričaju. Naša autorska pjesma "Krist kraljuje" čije je stihove napisao i uglazbio Paulo Šorić bila je osma na redu.

Zajednica Krista Kralja je zauzela mjesta, uživala u izvedbama, glasnim navijanjem bodrila prijatelje naše zajednice koji su također nastupali, te sa nestrpljenjem isčekivali i naš nastup ... Članovi naše zajednice izrazili su potporu došavši u velikom broju, obučeni u naše majice, te s razvijenim transparentom Zajednice Krista Kralja! Bila je velika čast pjevati Gospodinu i dati mu slavu svojim glasom i instrumentima. I na taj način dali smo svjedočanstvo prisutnim gledateljima kako Krist zaista kraljuje u našim srcima te kako može kraljevati i u njihovima! Na kraju festivala svi su izvođači zajedno izveli nekoliko slavljeničkih pjesama te pokazili snagu duhovnog zajedništva.

U našem bendu Ruah i zboru Zajednice Krista Kralja nastupali su: Tomislav Prpić i Robert Zebić na akustičnoj gitari, Vladimir Pilepić Pile na bas gitari, Paulo Šorić i Miro Zlatarić na trubi, Emanuel Crnjac na dzembama, te Ivan Seletković i Mario Baretić na klavijaturama. Vokali su bili Paulo Šorić, Tomislav Prpić, i Loris Perkić te Kristina Rešetar, Mateja Širola, Sandra Janković, Daria Polić, Karla Turković, Nika Turković, Roberta Matulić i Ivana Gojević.

Za ovaj festival vokalno nas je pripremala prof. Natalija Brusić, kojoj od srca zahvaljujemo jer nas je glazbeno poučila i prenjela nam svoje znanje. Pomogla nam je oko aranžmana, pokazala dobru volju, a prije svega prijateljstvo...

Mateja Širola