Misa i koncert povodom Dana Medicinske škole u Rijeci

Povodom Dana Medicinske škole u Rijeci, na blagdan sv. Luke, 18. listopada 2007., slavljena je trinaesta po redu Svečana pjevana sv. Misa u Svetištu Majke Božje na Trsatu. Misno slavlje animirali su članovi zbora "Schola medica" i benda "Ruah". Zbor i gitariste pripremila je vjeroučiteljica Ines Turković. Misno slavlje predvodio je p. Bernard Rubinić uz sukoncelebraciju vjeroučitelja vlč. Marinka Kajića, fra Dude Bonaventura i trsatskih fratara. U zboru i bendu sudjelovali su sadašnji i bivši učenici Medicinske škole , članovi zbora, te članovi Zajednice Krista Kralja. Na gitari su svirali Danijel Brletić, Tomislav Prpić i Romina Srok, klarinet Luka Brnčić, a trubu Paolo Šorić. Program je osmislila Ines Turković. Prvo čitanje (Iz 53, 1-10) pročitala je profesorica Ana Uljar, drugo čitanje (Dj 3, 1-10) Nikolina Smiljanić, IV-4, a umjesto psalma pjvali smo Kao košuta. Molitvu vjernika čitali su Karmen Rudan, IV-7 i Mark Ćosić, II-2 razred.

Nakon mise održan je koncert zbora i benda povodom desete obljetnice djelovanja zbora "Schola medica" i benda "Ruah", kojeg je osmislila zborovođa Ines Turković, dipl.teol. Program jubilarnog koncerta:

1. Michael Ledner - Ti, moja zaštito

2. Bob Fitts & Gary Sadler - On dolazi da spasi nas

3. Romina Srok & Martina Vučković & Marin Blečić - Isus

4. Brighman & Carreras - Amigos para siempre

5. Eva Lena Hallmark - Velik si

6. Zdenko Runjić - Vjeruj u ljubav

"Zahvaljujemo Gospodinu što nas je okupio u svoje Ime, a posebno zahvaljujemo bivšim učenicima koji su u posljednih deset godina na bilo koji način sudjelovali u aktivnostima zbora "Schola medica" ili benda "Ruah". Svi oni dali su dio sebe i zbog toga trenuci i zajedništva nikada neće pasti u zaborav. Bog Vas blagoslovio!" (Ines Turković)

 

Misa i koncert povodom Dana škole - 19.10.2007