Skazanje živih jaslica 2013

Događajem Isusovog rođenja proslavljen je i deseti rođendan Zajednice. Božićnu poruku gostima i članovima uputio je duhovnik Zajednice vlč. Tomislav Ćurić. U realizaciji ovog zahtjevnog projekta pod nazivom „A gdje je Isus?“ sudjelovale sve katehetske skupine Zajednice. Tom prigodom upriličen je Božićni koncert u kojem su sudjelovali: na gitari Fran Novokmet, kantautori Paolo Šorić i Robert Androić te slavljenički tim Zajednice s adventskim i božićnim pjesmama. Uz izgradnju štalice i uređenje prostora skazanju je predhodilo snimanje filma kojim se želi roditeljima i djeci te posebno mladima današnjeg vremena prikazati pravi smisao slavljenja Božića. Film „ A gdje je Isus?“ snimio je Josip Brusić po scenariju vjeroučiteljice Ines Turković. Glavnu ulogu mladog Kralja imao je šestomjesečni Sebastian Šorić. Osim malog Isusa veliko oduševljenje u publici izazvala su tri mudraca s Istoka koji su govorili čakavskim dijalektom. Posebnost je što se na kraju filma vlč. Tomislav Ćurić obraća božićnom čestitkom gluhonijemim osobama.

Drage sestre i braćo hvala Vam svima na Vašoj velikoj angažiranosti oko realizacije projekta živih jaslica, izgradnje štalice, čišćenja prostora, pripreme za božićni sajam kao i samog uprizorenja. Blagdanski stol bio je obilat, a nadasve ukusan. Hvala za pripremljenu hranu i kolače. Zahvaljujemo sestri Zdenki Lučić što se je pobrinula oko velike rođendanske torte. Ono što je prepoznato kao najbolje i najljepše je toplina srca i ono što ste učinili za sve nas i našega Kralja s ljubavlju.

Uprizorenju živih jaslica prethodio je film o Božiću u kojem su glumili članovi Zajednice Krista Kralja. Pripovjedači u filmu bili su Lara Filipović i David Brletić. Uloge u filmu: Dražen i Jasna Brletić (Joakim i Ana); Monika Brletić (Marija kao beba); Lina Lauri Brletić (Marija kao djevojčica); Valerija Brezac Benigar (Marija kao djevojka); Čarli Brezac Benigar (Josip); Ivan Brletić (svećenik u hramu).

U uprizorenju živih jaslica sudjelovali su: Sebastian Šorić (Isus); Valerija i Čarli Brezac Benigar (Marija i Josip); Christopher Agido (Gašpar); Hrvoje Giorgolo (Baltazar); Paolo Šorić (Melkior); Emnauel Crnjac (pastir); Anđeli su bili: Veronika, Monika, Lara, Lina Lauri, David, Fran, Lisa i Dolores.

Skazanje napisala Ines Turković; scenarij ZKK; snimatelj Josip Brusić.

Zahvaljujemo obiteljima Brletić, Brezac Benigar i Šorić na nesebičnoj suradnji i velikodušnosti tijekom snimanja filma i realizacije skazanja "A gdje je Isus?"

 

Skazanje živih jaslica 2013