Događanja

Rodio se David Barić - 16. kolovoza 2018.

Fotografija Zajednica Krista Kralja.U četvrtak, 16. kolovoza 2018., na blagdan sv. Roka, rodio se David Barić, sin Ane i Nenada te brat Marte Barić. Hvala Ocu i Sinu i Duhu Svetom, hvala BDM i svim svetima. Iskrene čestitke roditeljima i maloj Marti, a malom anđeliću Davidu želimo sretan dolazak i obilje Božjeg blagoslova i milosti!

 

 

Rodio se Toma Butorac - 6. srpnja 2018.

Fotografija Zajednica Krista Kralja.Došao nam je u petak, 6. srpnja 2018. još jedan mali anđelić, TOMA BUTORAC, sin Ane i Ivana i mali brat Veronike i Šimuna, težak 3440 g i dugačak 50 cm. Iskrene čestitke roditeljima na trećoj prinovi, a malom Tomi želimo sretan dolazak na svijet i u Zajednicu Krista Kralja uz obilje Božjeg blagoslova i milosti.

Neka ga uvijek prati Božja ljubav, milost i snaga!
 
 
 
 

Rodio se Timon Šorić - 3. lipnja 2018.

Fotografija Paola Šorića.

Došao nam je u nedjelju, 3. lipnja 2018. još jedan mali anđelić, TIMON ŠORIĆ, sin Kristine i Paola Šorića i mali brat Sebastiana i Gracije. Iskrene čestitke roditeljima na trećoj prinovi, a malom Timonu želimo sretan dolazak na svijet i u Zajednicu Krista Kralja uz obilje Božjeg blagoslova i milosti. Preporučamo ga zagovoru svetog Ivana Pavla II. koji je prije 15 godina u ovo vrijeme boravio kod nas u Rijeci!

 

Kršten David Giorgolo - 7.4.2018.

David Giorgolo, sin Ivane i Hrvoja, mlađi brat Rafaela, rođen 18. prosinca 2017. kršten je 7. travnja 2018. u crkvi sv. Franje Asiškog na Kukuljanovu. 
Davida je krstio vlč. Tomislav Ćurić, duhovnik Zajednice Krista Kralja. 

Krsni kumovi bili su Mia Giorgolo Valić i Tomislav Baretić.

Djetetu Božjem, malom Davidu želimo obilje Božje ljubavi i blagoslova, a cijeloj obitelji Božji blagoslov!

Zajednica Krista Kralja na putu za Emaus

Što tražite Živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu!“

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja 2018. članovi Zajednice Krista Kralja i njihovi prijatelji odlučili su sa svojim obiteljima i dragim prijateljima provesti dan u zajedništvu i slavljenju. Prigoda je – nijedna veća ne postoji – jer slavi se Živoga u Životu, slavi se pobjeda Života kojem čeznemo, koji nam je obećan. I kakvo bi to bilo okupljanje i slavljenje, a da ne započne na jedini istinit način. Nijedan put u Emaus nije moguć bez Isusa – jer to više nije taj put. U župnoj crkvi sv. Katarine u Selcima imali smo misu koju je predvodio vlč. Tomislav Ćurić, duhovnik Zajednice Krista Kralja. Zajedništvo se nastavilo u Selcu uz bogatu trpezu, pjesmu, sportskog nadmetanja, obilje smijeha, ljubavi i zajedništva. 

Doček Tri Kralja na Vežici - 6.1.2018.

Bio je to još jedan događaj za dugo pamćenje. Proslava i slavlje Boga. U subotu, 6. siječnja 2018. na blagdan Bogojavljenja dočekali smo Tri Kralja (Tri mudraca) u novoj crkvi sv. Ane na Gornjoj Vežici, koji su dojahali iz daleka da se poklone novorođenom Kralju, Djetešcu u jaslicama. Zajednica Krista Kralja upriličila je uprizorenje živih jaslica, don Damir Stojić ima je katehezu i duhovnu obnovu u prepunoj crkvi, a "Božja pobjeda" animirala misno slavlje i klanjanje pred Presvetim. Svetu obitelj uprizorili su Nensi, Emanuel i mala Ana Crnjac. Bilo je prekrasno i Gospodin se još jednom proslavio! Hvala vlč. Michaelu Cittadinu, župniku župe sv. Ane na Gornjoj Vežici, na izvrsnoj ideji i pozivu da budemo dio ovog slavlja.

Više pogledajte u foto-galeriji:

https://get.google.com/albumarchive/110866233389908579585/album/AF1QipMdvd3pYi2JHInxpBBn8G3IidjkB55Nn2VKblUx?source=pwa

Pogledajte i kratki video zapis https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2028983487334014&id=10000667...

Advent na gradini - uprizorenje živih jaslica - 23.12.2017.

A rođenje Isusa Krista zbilo se ovako ..."U šestome mjesecu posla Bog anđela Gabriela u galilejski grad imenom Nazaret k djevici zaručenoj s mužem koji se zvao Josip iz doma Davidova; a djevica se zvala Marija. Anđeo uđe k njoj i reče: »Zdravo, milosti puna! Gospodin s tobom!« Na tu se riječ ona smete i stade razmišljati kakav bi to bio pozdrav. No anđeo joj reče: »Ne boj se, Marijo! Ta našla si milost u Boga. Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. On će biti velik i zvat će se Sin Svevišnjega. Njemu će Gospodin Bog dati prijestolje Davida, oca njegova, i kraljevat će nad domom Jakovljevim uvijeke i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.« (Lk 1, 26-27)

A ovako su događaj o Isusovom rođenju ispričali članovi Zajednice Krista Kralja na uprizorenju živih jaslica na Trsatskoj gradini u subotu, 23. prosinca 2017. Uprizorenje živih jaslica na Trsatskoj gradini pogledajte u foto-galeriji:

https://photos.google.com/album/AF1QipOfw-JdRHdoJtMNziG1fen79AB5KONuwdAA...

Advent na gradini - uprizorenje živih jaslica - 23.12.2017.

Advent na Trsatskoj gradini. Uprizorenje živih jaslica Zajednice Krista Kralja, u subotu, 23. prosinca 2017.

Foto by Čarli Brezac Benigar Photography.
 

Blagoslovljen, sretan, miran Božić uz obilje Božjeg blagoslova i ljubavi želi vam Zajednica Krista Kralja!

 

Advent na Gradini - uprizorenje živih jaslica

Očekujemo vas u subotu, 23. prosinca 2017. na Advetu na Trsatskoj gradini u 18,00 sati kada će Zajednica Krista Kralja ponovo izvesti uprizorenje živih jaslica u kojem sudjeluje preko 20 članova koji na jedinstven način pričaju priču o Kristovom rođenju. Moći ćete uživati u betlehemskim prizorima - uz anđele i Betlehemsku zvijezdu, štalicu s Marijom, Josipom te Isusom u jaslama, pastirima i tri kralja. Ovog puta se nadamo lijepom vremenu da svi možemo uživati u ovom prekrasnom ambijentu! Posjetitelji će prolaskom kroz najveću božićnu kuglicu u Hrvatskoj pronaći bogatu gastro ponudu koja će se nuditi na adventskim kućicama te u ledenoj spilji, razgledati zvučne jaslice u pokretu te uživati u čarobnom prizoru tisuća božićnih lampica koje će obasjati kaštel. Među zidine srednjovjekovnog franskopanskog kaštela, smjestile su se jedne sasvim neobične jaslice koje će ovih blagdana krasiti Mir junaka na Trsatskoj gradini. Prostrte na pet metara kvadratnih i sačinjene od preko 300 elemenata, živopisno uprizoruju rođenje Isusa Krista. Kratki foto podsjetnik s uprizorenja živih jaslica 10. prosinca 2017.! (Fotografije Ivor Mažar)

Predblagdansko druženje u Zajednici Krista Kralja

U utorak, 19. prosinca 2017. uz predblagdansko druženje u prostorijama Zajednice Krista Kralja na Škurinju proslavili smo rođendan naše drage sestre Belinde i brata Ivana B. Uz prebogati blagdanski stol i kuhano vino uživali smo u druženju, pjesmu uvijek raspoloženog slavljeničkog tima, ples, Božićnom sajmu i našoj tradicionalnoj bogatoj tomboli.

 

 

Trodnevno bdijenje u katedrali sv. Vida

Trodnevno bdijenje u katedrali sv. Vida od 18. do 21. prosinca 2017.

Rektor katedrale sv. Vida u Rijeci mons. Matija Matičić poziva vjernike u riječku prvostolnicu od ponedjeljka 18. do srijede 20. prosinca 2017. na trodnevno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Katedrala će biti otvorena od 0-24 sata. Klanjanje završava u jutarnjim satima u četvrtak 21. prosinca.

U srijedu, 20. prosinca 2017. od 16,00 do 17,00 sati klanjanje je predvodila Zajednica Krista Kralja.

"Božić je judi" u Crikvenici

U nedjelju, 17. prosinca 2017. se u gradu Crikvenici dogodilo nešto veličanstveno. Dogodio se Božić. Zajednica Krista Kralja, Udruge Desetina, upriličila je uprizorenje živih jaslica "Božić je judi" u Adventskom parku. Događaj koji se zbio treći put u Crikvenici. Uz pjevanje božićnih pjesama prikazano je rođenje našega Kralja. Najveća radost mnogobrojne djece bio je dolazak maloga Isusića kojemu su se poklonili pastiri i tri kralja s darovima. Svetu obitelj upriličili su Nensi, Emanuel i mala Ana Crnjac. Bilo je prekrasno i nadamo se da smo radost Božića podijelili sa svima koji su nam se večeras pridružili na trećem uprizorenju živih jaslica u Adventskom parku u Crikvenici. Nadamo se ponovnom susretu na Adventu 2018. Više pogledajte u foto-galeriji:

https://get.google.com/albumarchive/110866233389908579585/album/AF1QipOh...

Uprizorenje živih jaslica na Trsatskoj gradini

Advent na Gradini, nedjelja, 10. prosinca 2017. uprizorenje živih jaslica u izvedbi Zajednica Krista Kralja Udruge Desetina iz Rijeke koja djeluje već 15 godina, a utemeljena je s ciljem promicanja kršćanskih i kulturnih vrijednosti. Na Gradini će se tijekom Adventa dva puta uprizoriti glazbeno-scensko skazanje živih jaslica u došašću, u kojem sudjeluje preko 20 kostimiranih članova koji na jedinstven način pričaju priču o Kristovom rođenju. Prvo uprizorenja bilo je 10. prosinca, kada su posjetitelji, usprkos kiši mogli uživati u betlehemskim prizorima - uz anđele i Betlehemsku zvijezdu, štalicu s Marijom, Josipom te Isusom u jaslama, pastirima i tri kralja. Svetu obitelj uprizorila je obitelj Crnjac, Nensi, Emanuel i Ana. Vidimo se ponovo 23. prosinca u isto vrijeme i nadamo se bez kiše. Više pogledajte u foto-galeriji 

https://get.google.com/albumarchive/110866233389908579585/album/AF1QipMO...

https://youtu.be/-3MjEsYq_rA

Očekujemo vas na uprizorenju živih jaslica u nedjelju, 10. prosinca 2017.

U subotu, 9. prosinca 2017., na Trsatskoj gradini i službeno započinje dugo iščekivano prvo izdanje Adventa na Gradini koji donosi niz zanimljivosti, mnoštvo atraktivnih programa te čak 11 kilometara božićnih lampica. U sklopu Adventa na Gradini održat će se ukupno 13 programa.
Već U nedjelju 10. prosinca Zajednica Krista Kralja izvest će skazanje živih jaslica s početkom u 18.00 sati. Na Gradini će se tijekom Adventa dva puta uprizoriti glazbeno-scensko skazanje živih jaslica u došašću, u kojem sudjeluje preko 20 članova koji na jedinstven način pričaju priču o Kristovom rođenju. Uprizorenja će se održati 10. i 23. prosinca, kada će posjetitelji moći uživati u betlehemskim prizorima - uz anđele i Betlehemsku zvijezdu, štalicu s Marijom, Josipom te Isusom u jaslama, pastirima i tri kralja. Posjetitelji će prolaskom kroz najveću božićnu kuglicu u Hrvatskoj pronaći bogatu gastro ponudu koja će se nuditi na adventskim kućicama te u ledenoj spilji, razgledati zvučne jaslice u pokretu te uživati u čarobnom prizoru tisuća božićnih lampica koje će obasjati kaštel.
Trsatska gradina u subotu se otvara u 16.00 sati, a svečani trenutak prvog paljenja lampica dogodit će se u 18.00 sati. U programu nastupaju članice plesne skupine Ri Dance, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.
Među zidine srednjovjekovnog franskopanskog kaštela, smjestile su se jedne sasvim neobične jaslice koje će ovih blagdana krasiti Mir junaka na Trsatskoj gradini. Prostrte na pet metara kvadratnih i sačinjene od preko 300 elemenata, živopisno uprizoruju rođenje Isusa Krista.

Sjećanje na našeg dragog patera Zvjezdana

Draga braćo i sestre u Kristu!
U četvrtak, 7. prosinca 2017. godine navršavaju se četiri godine kako je naš dragi pater Zvjezdan, prvi počasni član Zajednice Krista Kralja, okrijepljen svetim sakramentima blago u Gospodinu preminuo i preselio se na njegov vječni počinak u Kraljevstvo Uskrslog Krista. Posjetili smo ovih dana njegovo zemaljsko prebivalište, okitili njegov "zemaljski dom" cvijećem i družili se s našim dragim fra Zvjezdanom. Pjevali smo njegovu omiljenu pjesmu Velik si. Znamo pater da nas gledaš iz svog vječnog prebivališta u Kraljevstvu Nebeskom, da si uvijek s nama i uz nas, a ipak nam beskrajno nedostaješ. https://youtu.be/1HmatHMBcog

https://www.facebook.com/138254676349519/videos/662908247217490/

Dragi naš pater Zvjezdan počivao u miru Božjem!

Stranice