Duhovna obnova

Duhovna obnova u kući susreta Tabor od 23. do 26. studenog 2017.

Tema seminara duhovne obnove koja se održala u Kući susreta Tabor od 23. do 26. studenog 2017., a na kojoj su sudjelovali članovi Zajednice Krista Kralja, bila je “Krist je naš Kralj!” Seminar duhovne obnove vodio je fra Ivan Matić. Svaka duhovna obnova je posebna milost koju nam Gospodin daje kako bismo ga susreli te doživjeli njegovu ljubav i dobrotu. To je i prilika za naše međusobne susrete koji nas uvijek obogaćuju, ohrabruju i pomažu u našem zajedničkom hodu za Kristom. Gospodin Isus nas neprestano zove da mu se otvorimo i povjerujemo njegovoj ljubavi kako bi nas njegova ljubav ozdravila i oslobodila od svakoga zla i grijeha. Svoj osobni susret s Isusom i put k obraćenju posvjedočili su mnogi koji su krenuli na put s našim najboljim prijateljem, ISUSOM! Posjetili smo i "ovozemaljsko" počivalište našega dragog patera Zvjezdana, zapalili svijeće, izmolili zlatnu krunicu i zapjevali mu njemu dragu pjesmu "Velik si!". Ovo je već četvrti seminar o blagdanu Krista Kralja bez našega dragog patera i bez našeg dragog fra Jožice koji nam beskrajno nedostaju.

Zašto baš ja?

Snimka emisije na Radio Mariji našega duhovnika vlč. Tomislava Ćurića "Zašto baš ja" u subotu, 4. ožujka 2017. Izdvojite sat vremena i poslušajte, zaista vrijedi svake minute - mala duhovna obnova!

http://www.radiomarija.hr/arhiva/03/bogoslovi20170303.mp3

Duhovna obnova u Kući susreta Tabor od 17. do 20. studenog 2016.

Tema seminara duhovne obnove koja se održala u Kući susreta Tabor od 17. do 20. studenog 2017., a na kojoj su sudjelovali članovi Zajednice Krista Kralja, bila je  “Isus Krist, Kralj milosrđa!”  Seminar duhovne obnove vodio je fra Ivan Matić. Svaka duhovna obnova je posebna milost koju nam Gospodin daje kako bismo ga susreli te doživjeli njegovu ljubav i dobrotu. To je i prilika za naše međusobne susrete koji nas uvijek obogaćuju, ohrabruju i pomažu u našem zajedničkom hodu za Kristom. Gospodin Isus nas neprestano zove da mu se otvorimo i povjerujemo njegovoj ljubavi kako bi nas njegova ljubav ozdravila i oslobodila od svakoga zla i grijeha. Svoj osobni susret s Isusom i put k obraćenju posvjedočili su mnogi koji su krenuli na put s našim najboljim prijateljem, ISUSOMPosjetili smo i "ovozemaljsko" počivalište našega dragog pater Zvjezdana, zapalili svijeće, izmolili zlatnu krunicu i zapjevali mu njemu dragu pjesmu "Velik si!". Ovo je već treći seminar o blagdanu Krista Kralja bez našega dragog patera i bez našeg dragog fra Jožice koji nam beskrajno nedostaju.

Duhovna obnova u kući susreta Tabor od 19. do 22. studenog 2015.

Tema seminara duhovne obnove koja se održala u Kući susreta Tabor od 19. do 22. studenog 2015., a na kojoj su sudjelovali članovi Zajednice Krista Kralja, bila je  “Krist je Kralj!”  Seminar duhovne obnove vodio je fra Ivan Matić. Svaka duhovna obnova je posebna milost koju nam Gospodin daje kako bismo ga susreli te doživjeli njegovu ljubav i dobrotu. To je i prilika za naše međusobne susrete koji nas uvijek obogaćuju, ohrabruju i pomažu u našem zajedničkom hodu za Kristom. Gospodin Isus nas neprestano zove da mu se otvorimo i povjerujemo njegovoj ljubavi kako bi nas njegova ljubav ozdravila i oslobodila od svakoga zla i grijeha. Svoj osobni susret s Isusom i put k obraćenju posvjedočili su Mirela Šop i Tanja Barak i mnogi koji su krenuli na put s našim najboljim prijateljem, ISUSOMPosjetili smo i "ovozemaljsko" počivalište našega dragog pater Zvjezdana, zapalili svijeće, izmolili zlatnu krunicu i zapjevali mu njemu dragu pjesmu "Velik si!". Ovo je već drugi seminar o blagdanu Krista Kralja bez našega dragog patera i bez našeg dragog fra Jožice koji nam beskrajno nedostaju.

Seminar duhovne obnove za mlade na Taboru od 2. do.4.1.2015.

Članovi Zajednice Krista Kralja i njihovi mladi prijatelji proveli su tri prekrasna dana, od 2. do 4. siječnja 2015., na seminaru duhovne obnove u Kući susreta Tabor u Samoboru. Tema prvog ovogodišnjeg seminara za mlade u Taboru bila je "Dodite, poklonimo se Kralju!". Seminar duhovne obnove, koji je bio namijenjen mladima, vodio je fra Ivan Matić. Svaka duhovna obnova je posebna milost koju nam Gospodin daje kako bismo ga susreli te doživjeli njegovu ljubav i dobrotu. To je i prilika za naše međusobne susrete koji nas uvijek obogaćuju, ohrabruju i pomažu u našem zajedničkom hodu za Kristom. Gospodin Isus nas neprestano zove da mu se otvorimo i povjerujemo njegovoj ljubavi kako bi nas njegova ljubav ozdravila i oslobodila od svakoga zla i grijeha. Svoj osobni susret s Isusom i put k obraćenju posvjedočili su Ivan Seletković, Hrvoje i Ivana Giorgolo, Marko Dugonjić i mnogi mladi koji su krenuli na put s našim najboljim prijateljem, ISUSOM! Posjtili smo i našega dragog fra Zvjezdana na njegovom ovozemlajskom počivalištu, zapalili svijeće i zapjevali mu njemu dragu pjesmu "Milost".

 

Duhovna obnova u Kući susreta Tabor od 20. do 23.11.2014.

Tema seminara duhovne obnove koja se održala u Kući susreta Tabor od 20. do 23. studenog 2014., a na kojoj su sudjelovali članovi Zajednice Krista Kralja, bila je  “Dođite, blagoslovljeni Oca mojega!”  Seminar duhovne obnove vodio je fra Ivan Matić. Članovi Zajednice posjetili su i "ovozemaljsko" počivalište našega dragog pater Zvjezdana, zapalili svijeće i izmolili krunicu. Ovo je prvi seminar o blagdanu Krista Kralja bez našega dragog patera koji nam beskrajno nedostaje.

 

 

Seminar duhovne obnove u Kući susreta Tabor

Članovi zajednice Krista Kralja sudjelovali su na predkorizmenom seminaru duhovne obnove u Kući susreta "Tabor" od 27. veljače do 2. ožujka 2014. Tema seminara bila je "Obratite se i vjerujte Evanđelju". Seminar je vodio fra Ivan Matić. U subotu, 1. ožujka, naš pater bi slavio 73. rođendan. Budući da godine ništa ne znače u Božjim očima ostaje nam nada susreta u vječnosti. Molitvom i pjesmom pohodili smo posljednje počivaliste p. Zvjezdana i braće franjevaca u Samoboru. U subotu, 1. ožujka na Taboru je otkrivena i bista fra Zvjezdana Linića koju je izradio akademski kipar Josip Jerković. Bistu su otkrile fra Zvjezdanove sestre Neda i Janja zajedno s prim.dr. Slavkom Lovasićem, paterovim liječnikom i velikim prijateljem.

Seminar duhovne obnove u Kući susreta Tabor

Članovi Zajednice Krista Kralja i Zajednice mladih Samuel bili su o blagdanu Krista Kralja na seminaru duhovne obnove u Kući susreta Tabor, od 21. do 24. studenog 2013. Seminar pod nazivom "Neka vam bude po vašoj vjeri" vodio je fra Ivan Matić. U nedjelju smo na Taboru proslavili i naš najveći blagdan Krista Kralja i završetak Godine vjere u zajedništvu s našim novim dragim prijateljima iz Vodica, fra Zvjezdanom, fra Ivanom i svim prijateljima koje smo susreli na Taboru. 

Korizmena duhovna obnova - posjet biskupa Komarice

Kako je Gospodin sve čudesno posložio... Čitamo na misama ovih dana Evanđelja o rasipnom ocu, o ozdravljenju bolesnika koji čeka 38 godina anđeosko pohođenje kako bi dospio do ozdravljujuće vode…. Pa tako, kao neki blic motiv, ostaje mi u duši ono poticanje – ustani….

Duhovna obnova "Dođi Kraljevstvo tvoje"

Duhovna obnova „Dođi Kraljevstvo tvoje“

Molitvena zajednica Krista Kralja i Zajednica mladih „Samuel“ tradicionalno svake godine za blagdan Krista Kralja borave u Kući susreta „Tabor“ u Samoboru. Tako je bilo i ove godine od 22. do 25. studenog, na duhovnoj obnovi pod nazivom „Dođi Kraljevstvo tvoje“koju je vodio fra Zvjezdan Linić. Pridružilo se i tridesetak učenika Medicinske škole u Rijeci kojima je ovo bio prvi seminar takve vrste.

Korizmena duhovna obnova

U subotu, 24. ožujka 2012., u 10,00 sati, pod vodstvom vlč. Nikole Vranješa započela je jednodnevna korizmena duhovna obnova za članove Zajednice Krista Kralja. Nakon predavanja vlč. Nikola Vranješ  je zajedno s vlč. Tomislavom Ćurićem, duhovnikom Zajednice, služio je i sv. Misu u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinju.

Duhovna obnova u kući susreta Tabor

Seminar duhovne obnove u Kući susreta "Tabor" održan je od 1. do 4. prosinca 2011. Ovogodišnji seminar duhovne obnove u došašću imao je temu "Dođi i položi na nju ruke da ozdravi i oživi", a vodio ga je fra Zvjezdan Linić sa suradnicima. Seminar su animirali članovi slavljeničkog tima Zajednice Krista Kralja.

Kuća susreta Tabor - Trodnevna duhovna obnova - Blagdan Krista Kralja

"JA SAM POSTAO NOVI ČOVJEK. TVOJA MILOST PRONAŠLA ME JE!"

Četvrtak, 18. studenog 2010.

Oko 13,30 sati krenuli smo s Trsata put Samobora – u Tabor. Voditeljica puta gđa Ines Turković na samom početku predvodila je kratku molitvu, srdačno pozdravila sve te dala nekoliko uputa za ovo naše putovanje. Stigli smo u Tabor nešto iza 16 sati, gdje smo se odmah smjestili po sobama i pripremili za početak službenog programa.

Duhovna obnova - Kuća susreta Tabor - 19.-22.11.2009.

U cilju što bolje formacije polaznika Zajednice i učenika Medicinske škole u Rijeci koji su aktivni pri svojim župama i ove godine na radost fra Zvjezdana Linića bili smo na duhovnoj obnovi na Taboru u Samoboru na svetkovinu Krista Kralja, od 19. do 22. studenog 2009. Tema seminara bila je "Dođi kraljevstvo tvoje!"

Duhovna obnova u kući susreta Tabor

U veljači 2004. godine članovi zajednice Krista Kralja i učenici Medicinske škole u Rijeci sudjelovali su na seminaru duhovne obnove u kući susreta Tabor u Samoboru pod nazivom "Obratite se i vjerujte evanđelu". Seminar duhovne obnove vodi fra Zvjezdan Linić sa suradnicima. Duhovna obnova ove godine održana je kao priprema za korizmu.

Duhovna obnova u kući susreta Tabor

U studenom 2003. godine članovi zajednice Krista Kralja i učenici Medicinske škole u Rijeci sudjelovali su na seminaru duhovne obnove u kući susreta Tabor u Samoboru pod nazivom "Učitelju, za tobom ću kamo god hoćeš". Seminar duhovne obnove vodio je fra Zvjezdan Linić sa suradnicima. Seminar duhovne obnove bio je priprava za obilježavanje blagdana Krista Kralja. Seminar su glazbeno animirali mladi iz Zajednice Krista Kralja.