Hodočašće

Hodočašće Kraljici mira u Međugorje

Članovi Zajednice Krista Kralja i župljani iz Selca i Grižana hodočastili su sa svojim duhovnikom i župnikom vlč. Tomislavom Ćurićem i voditeljicom Ines Turković od 20. do 22. listopada 2017. Kraljici Mira u Međugorje sa svojim obiteljima i prijateljima.

Gospina poruka, 25. rujan 2017.

„Draga djeco! Pozivam vas da budete darežljivi u odricanju, postu i molitvi za sve one koji su u kušnji, a vaša su braća i sestre. Na poseban način vas molim da molite za svećenike i sve posvećene da još žarče ljube Isusa, da Duh Sveti ispuni njihova srca radošću, da svjedoče Nebo i nebeske tajne. Mnoge duše su u grijehu, jer nema onih koji se žrtvuju i mole za njihovo obraćenje. Ja sam s vama i molim za vas da vaša srca budu ispunjena radošću. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“​

Hodočašće Kraljici mira u Međugorje od 14. do 16.10.2016.

Članovi Zajednice Krista Kralja i župljani iz Selca i Grižana hodočastili su sa svojim duhovnikom i župnikom vlč. Tomislavom Ćurićem i voditeljicom Ines Turković od 14. do 16. listopada 2016. Kraljici Mira u Međugorje sa svojim obiteljima i prijateljima.

Gospina poruka, 25. rujan 2016.

„Draga djeco! Danas vas pozivam na molitvu. Nek vam molitva bude život. Samo tako vaše srce će se ispuniti mirom i radošću. Bog će vam biti blizu i vi ćete ga osjetiti u vašem srcu kao prijatelja. Govorit ćete s Njim kao s nekim koga poznajete i, dječice, imat ćete potrebu da svjedočite, jer će Isus biti u vašem srcu i vi sjedinjeni u Njemu. Ja sam s vama i sve vas ljubim mojom majčinskom ljubavlju. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

 

Hodočašće Gospi Trsatskoj - 8. rujna 2016.

Već tradicionalno, na blagdan Male Gospe, 8. rujna 2016., članovi Zajednice Krista Kralja hodočaste Gospi Trsatskoj. Penjući se Trsatskim stubama u molitvi krunice, prisustvuju prvoj jutarnjoj misi u crkvi Majke Božje Trsatske.

Ove godine bilo nas je malo, jer nije bilo prve mise u 6,00 sati, ali ipak smo održali tradiciju i hodočastili našoj Majci na Trsat te prisustvovali prvoj misi u 7,00 sati.

 

Hodočašće zaštitniku Godine Milosrđa - Padru Piju

Hodočašće zaštitniku Godine Milosrđa - Padru Piju od 18. do 21. kolovoza 2016.

San Marino - Loreto - San Giovanni Rotondo - Monte San Angelo - L'Aquila - Isola del Gran Sasso - Pomposa

Svetište Nazaretske kućice koju su anđeli s Trsata prenijeli 10. 12. 1294. u Loreto - Sveti padre Pio - arkanđeo Mihael - sveti Bernardin Sijenski - sveti Gabrijel od Žalosne Gospe. Više pogledajte u foto-galeriji!

Hodočašće sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću i blaženicima - 16.4.2016.

Članovi Zajednice Krista Kralja hodočastili su sa svojim duhovnikom, vlč. Tomislavom Ćurićem, u subotu, 16. travnja 2016. sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću u zagrebačku Dubravu. Zajedno s mnoštvom vjernika iz cijele Hrvatske i inozemstva, poklonili smo se našem velikom hrvatskom svecu koji ovih dana boravi u svojoj voljenoj zemlji Hrvatskoj. Strpljivo smo čekali da uđemo u crkvu i prođemo pokraj njegovog tijela, dodirnemo ga i pomolimo se. U 11,00 sati sudjelovali smo na misi koju je predvodio krčki biskup Ivica Petanjak. Budući da je sveti Leopold Mandić bio veliki ispovjednik imali smo veliku milost da se danas, uz njegovu tako veliku blizinu, pomirimo s našim Ocem u sakramentu pomirenja, pričestimo i tako primimo potpuni oprost. 
Dan je bio prekrasan pa smo nakon mise otišli se i poklonili se dvojici naših blaženika, blaženom Ivanu Mercu i blaženom kardinalu Alojziju Stepincu. Nezaboravan dan uz obilje milosti, neprocjenjivog zajedništva i pjesme. Sve je vidljivo na našim licima punim osmjeha na povratku ...

Hodočašće Kraljici Mira u Međugorje od 23. do 25. listopada 2015.

Članovi Zajednice Krista Kralja i učenici Medicinske škole u Rijeci hodočastili su s vjeroučiteljicom i voditeljicom Ines Turković od 23. do 25. listopada 2015. Kraljici Mira u Međugorje.

 

 

Hodočašće Kraljici Mira u Međugorje od 9. do 11. listopada 2015.

Članovi Zajednice Krista Kralja i župljani iz Selca hodočastili su sa svojim duhovnikom vlč. Tomislavom Ćurićem i voditeljicom Ines Turković od 9. do 11. listopada 2015. Kraljici Mira u Međugorje.

Ni kiša ih nije omela da obave pobožnost križnoga puta na Križevcu i da izmole krunicu do Podbrda - mjesta ukazanja. U nedjelju su imali svetu misu na Miletini kod časnih sestri Franjevki. 

Vratili su se ispunjeni milošću Majčinog blagoslova.

Hodočašće Sarajevo-Kiseljak-Jajce

Članovi Zajednice Krista Kralja i njihovi prijatelji Hodočastili su od 5. do 7. lipnja 2015. u Sarajevo na susret s papom Franjom. Na povratku smo imali misno slavlje u Kiseljaku u crkvi sv. Ilije i zaustavili smo se u Jajcu.

 

 

Papa Franjo u Sarajevu

Draga braćo i sestre u Kristu!
Božji i papin blagoslov iz Sarajeva! 
MIR VAMA!

Papa Franjo je došao u Sarajevo pod geslom MIR VAMA, u subotu, 6. lipnja 2015. Geslo koje je izabrao Isusove su riječi koje je uputio svojim učenicima nakon uskrsnuća. Evanđelist Ivan nam navodi da se je to dogodilo prvog dana u tjednu navečer, u nedjelju uskrsnuća Gospodinova dok je cijela zajednica bila potresena i uplašena strašnim događanjima koji su se prelomili na njihovom Učitelju. Isus dolazi da ih ohrabri i učvrsti njihovo poslanje za koje ih je pripremao čega oni nisu bili potpuno svjesni.

Hodočašće Torinskom platnu - majci svih relikvija i Don Boscu

Od 1. do 3. svibnja Zajednica Krista Kralja hodočastila je Torinskom platnu - majci svih relikvija u Torino. Hodočastili smo i svetom Ivanu Boscu, svetom Dominiku Saviu i svetoj Angeli Merici. Vratili smo se ispunjeni mnogim milostima i puni prekrasnih dojmova.

 

 

Hodoćašće Kraljici mira u Međugorje od 24. do 26.10. 2014.

Članovi Zajednice Krista Kralja, župljani župe iz Selca i Grižana sa svojim župnikom i našim duhovnikom vlč. Tomislavom Ćurićem hodočastili su od 24. do 26. listopada 2014. Kraljici mira u Međugrje. Osim hodočasničkih pobožnosti križnog puta na Križevcu i razmatranja molitve krunice na Podbrdu posjetili smo Majčino selo, Ustanovu za predškolski odgoj i socijalnu skrb, kojeg je utemeljio dr.fra Slavko Barbarić, nekadašnji župnik. U Majčinom selu se nalazi: Dječje selo, Dječji vrtić „Sv. Mala Terezija“, Vrt „Sv. Franje“, terapijska zajednica „Milosrdni otac“ koja pomaže ovisnicima, Zajednica „Majka Krispina“ koja pruža sklonište ženama žrtvama obiteljskog naselja i neželjenih trudnoća te likovna radionica „Kraljica Katarina“ koja pomaže svim skupinama u razvoju radnih vještina.Također smo posjetili terapijsku zajednicu i nazočili svjedočanstvu bivših alkoholičara i ovisnika koji se svaki dan bore protiv svojih slabosti, a najviše protiv loših karakternih osobina. Posljednji dan našeg hodočašća proveli smo u Mostaru Slavili smo svetu misu u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru. Nakon razgleda grada i posjeta staroj gradskoj jezgri koja je pod zaštitom UNESC-a nismo odoljeli poznatim bosanskim specijalitetima.

Dojmovi i svejdočanstva nakon hodočašća i kanonizacije

„... Jer anđelima svojim zapovjedi

da te čuvaju na svim putima tvojim.

Na rukama će te nositi

da se ne spotakneš o kamen.“...

Hodočašće "Put svetosti"

Članovi Zajednice Krista Kralja i njihovi prijatelji bili su od 24. do 27. travnja 2014. na hodočašću pod nazivom "Put svetosti". Posjetili smo Santa Mariu degli angeli gdje se nalazi Porcijunkula i mjesto gdje je preminuo sv. Franjo, Assisi - mjesto svetog Franje i svete Klare, Norciu - rodno mjesto svetog Benedikta i svete Scolastike, Casciu - mjesto svete Rite, svetište Tre fontane - mjesto mučeništva sv. Pavla, baziliku sv. Pavla izvan zidina gdje se nalazi i njegov grob. Na kraju hodočašća bili smo na kanonizaciji pape Ivana XXIII. i pape Ivna Pavla II. na Trgu svetog Petra u Rimu i primili blagoslov pape Franje. 

Međugorje i Mostar

Članovi Zajednice mladih Samuel: Ivan Seletković, Lucijan Šoštarić, Jelena Barilar i Martina Blaškić bili su u Međugorju i Mostaru sa zadatkom animiranja učenika Medicinske škole u Rijeci. Osim hodočasničkih pobožnosti križnog puta na Križevcu i razmatranja molitve krunice na Podbrdu cilj putovanja bio je posjet Majčinom selu. Majčino selo je Ustanova za predškolski odgoj i socijalnu skrb, a utemeljio ga je dr. fra Slavko Barbarić, nekadašnji župnik.

Hodočašće u Fatimu i Lisabon

I ove je godine Zajednica Krista Kralja bila na velikom, godišnjem hodočašću. U razdoblju od 1. do 6. kolovoza 2013. hodočastili smo Gospi FatimskojRazmišljam kako opisati ovo putovanje. Kako dočarati ono što je srcem i duhom proživljeno, što je nicalo i rađalo mislima, osjećajima, spoznajama, doživljajima, odlukama, plodovima. U ljudskoj prirodi je, između mnogog, koliko god nastojali staviti svoje zamke ljudskosti pod kontrolu – uspoređivati. Uspoređivanje je bilo neminovno. Ne znam koliko je značaja bilo u konačnom doživljaju drugih iskustvo prethodnih hodočašća. I koliko god uspoređivali, analizirali, sebi i drugima pojašnjavali, koliko god pokušavali naći sličnosti i razlika – ostaje ovo hodočašće kao poseban, jedinstven događaj i doživljaj – naša Fatima.  

Stranice