Slavljenički tim

Misa u Grižanama o blagdanu sv. Martina

U nedjelju, 13. studenog 2016., na 33. nedjelju u godini, u crkvi sv. Martina biskupa u Grižanama slavljeničkom svetom misom proslavljen je jubilej 1700. godina rođenja sv. Martina biskupa. Misno slavlje predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons.dr. Ivan Devčić uz sukoncelebraciju vlč. Tomislava Ćurića, župnika u Grižanama i selcu, vlč. Piotr Modrzejewski, ceremonijar nadbiskupa, mon. Josip Grošić, fra Jerko Nedjeljko Jerkan, župnik župe sv. Antuna u Crikvenici. vlč. Josip Tomić, tajnik nadbiskupa i đakon Marko Gregić. Misno slavlje animirao je mješoviti župni zbor i slavljenički tim Zajednice Krista Kralja. Ulaznu pjesmu himan sv. Martina iz časoslova uglazbili su Ivan Seletković i Paolo Šorić. Psalam je pjevao Lucijan Šoštarić (antifona - Gledajte u Gospodina i razveselite se).

Prijenos cijelog misnog slavlja možete pogledati na linku HRT-a https://hrti.hrt.hr/#/linear/83?program_id=1284365

Duhovsko bdijenje

Mnogobrojni vjernici okupili su se u subotu, 14. svibnja 2016. u katedrali sv. Vida u Rijeci, uoči blagdana Duhova, na Duhovskom bdijenju koje je organiziralo Vijeće za mlade Riječke nadbiskupije. Predvoditelj programa bio je vicerektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci vlč. Marko Stipetić, a glazbeno je animirao Slavljenički tim Zajednice Krista Kralja

U prigodnom nagovoru kazao je kako su svi okupljeni u katedrali grupa kršćana koja je odlučila zajedno slaviti Isusa. „To je Crkva – grupa kršćana okupljena oko stola Gospodnjega.“

 

 

24 sata za Gospodina

U petak, 4. ožujka 2016. u 7,00 sati u Katedrali sv. Vida započelo je događanje "24 sata za Gospodina" po odredbi pape Franje, euharistijskim klanjanjem i sakramentom pomirenja i trajalo je 24 sata do subote, 5. ožujka 2016. u 7,00 sati. Svetu misu u 20,00 sati predvodio je riječki nadbiskup i metropolita Ivan Devčić u Katedrali sv. Vida. Tom prigodom blagoslovio je križiće i misionare koji su provodili evangelizaciju na Korzu i na ulicama u centru grada. Termin za klanjanje Zajednice Krista Kralja bio je od 22,00 do 23,00 sata kojeg je glazbeno animira naš slavljenički tim.
Nakon klanjanja naš volonterski tim od dvadesetak misionara krenuo je na evangelizaciju na Korzo gdje su zajedno s novacima Trsatskog svetišta i ostalim misionarima sudjelovali u Noći evangelizacije ulicama grada.

Misa zahvalnica i koncert

U ponedjeljak, 19. listopada 2015. povodom blagdana svetog Luke, zaštitnika medicinskih djelatnika, a u povodu Dana Medicinske škole u Rijeci, u Svetištu Majke Božje Trsatske slavili smo svetu misu zahvalnicu. Misno slavlje predvodio je fra Bernardin Plantek, a animirali su članovi zbora "Schola medica" i članovi Zajednice Krista Kralja. Program su pripremili vjeroučitelji Vinko Marijanović i InesTurković sa sadašnjim i bivšim učenicima. Na završetku misnog slavlja održan je kratak koncert Tamburaškog orkestra KUD "Vatroslav Lisinski" iz Crikvenice, čiji je član i naš kolega Marijan Matejčić.

Prijenos misnog slavlja u crkvi sv. Martina u Grižanama

Prijenos misnog slavlja iz crkve sv. Martina u Grižanama, u nedjelju, 28. rujna 2015. na HTV1 možete pogledati na slijedećem linku
https://yadi.sk/i/HEAHBprEjNyku

 

 

 

Misno slavlje u crkvi sv. Martina u Grižanama

Misno slavlje u crkvi sv. Martina u Grižanama, uz izravan televizijski prijenos na HTV1, u nedjelju, 27. rujna 2015. predvodio je župnik i duhovnik Zajednice Krista Kralja vlč. Tomislav Ćurić. Misno slavlje animirali su pjesmom župni zbor i slavljenički tim Zajednice Krista Kralja.

 

 

Proslavili smo blagdan Krista Kralja

U nedjelju, 23. studenog 2014. proslavili smo svečano blagdan našeg zaštitnika Krista Kralja svevladara. Svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine u Selcu predvodio je duhovnik zajednice Krista Kralja, vlč. Tomislav Ćurić. Misno slavlje animirali su članovi slavljeničkog tima ZKK. Hvala svima koji su pripremili agape i pridružili nam se u zajedništvu, pjesmi i druženju te s nama slavili našega Kralja, zaštitnika Zajednica Krista Kralja iz Grižana i Rijeke.

 

Misa zahvalnica povodom dana Medicinske škole u Rijeci

U ponedjeljak, 20. listopada 2014. povodom Dana Medicinske škole u Rijeci i njihovog zaštinika sv. Luke, u Svetištu Majke Božje na Trsatu održana je, dvadeseta po redu, svečana misa zahvalnica. Misno slavlje predvodio je vlč. Velimir Martinović, povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije, u sukoncelebraciji s trsatskim franjevcima. Misno slavlje animirali su članovi slavljeničkom tima Zajednice Krista Kralja koji su predvodili i molitvu krunice. Misna nakana bila je za pokojnu Dijanu Frank. Misno slavlje organizirala je vjeroučiteljica i voditeljica ZKK Ines Turković.

VID fest 2014

Na Trgu riječke rezolucije, uoči blagdana sv. Vida - zaštitnika Rijeke, u subotu, 14. lipnja 2014., održan je osmi po redu VID fest 2014 na kojem je izvedeno 15 autorskih skladbi. Na početku revijalnog dijela festivala izveden je himan svetom Vidu kojeg je uglazbio Paolo Šorić. Himan su izveli svi sudionici VID festa. Slavljenički tim Zajednice Krista Kralja nastupio je ove godine s autorskom pjesmom Ivana Seletkovića "Mač pobjede", za koju aranžman potpisuje slavljenički tim ZKK. Dječji vrtić Zvjezdica mira nastupio je s autorskom pjesmom Tomislava Prpića "Bit ću s vama u sve dane". Zbor mladih Riječke nadbiskupije izveo je pjesmu "Majka s Trsata", zborovođe i autora Jurice Goje.

Simpozijem o medijima svečano obilježena 20. obljetnica Kvarnerskog radija

U petak, 10. siječnja 2014. je u Gradskoj vijećnici simpozijem o medijima svečano obilježen 20. rođendan Kvarnerskog radija i prvi rođendan duhovne emisije „Emaus“. Presjek dvadesetogodišnjeg rada Kvarnerskoga radija predstavila je direktorica Mara Andrić. Njegova povijest počinje 1995. kada je osnovana nova tvrtka pod nazivom „Radio DJ Crikvenica“ te je s radom krenuo istoimeni radio.

Koncert u Žejanama

Slavljenički tim Zajednice Krista Kralja i Zajednice mladih Samuel održao je u subotu, 30. studenog 2013. koncert u Žejanama povodom blagdana župe, sv. Andrije. 

Slavite Isusa, a ne noć vještica - Holywin - Rijeka 2013

U četvrtak, 31. studenog 2013. u katedrali sv. Vida održano je molitveno bdijenje pod nazivom Holywin - Rijeka 2013. u organizaciji Zajednice mladih grada Rijeke. Na početku molitvenog bdijenja molila se krunica. Svetu misa je predvodo rektor Sjemeništa, vlč. Sanjin Francetić. Animaciju euharistijskog slavlja  i klanjanja predvodio je slavljenički tim Zajednice Krista Kralja. Molitveno bdijenje završeno je euharistijskim klanjanjem i razmatranjem blaženstava.

Misa i koncert povodom Dana Medicinske škole u Rijeci

U ponedjeljak, 21. listopada 2013. u Svetištu Majke Božje na Trsatu održano je svečano euharistijsko slavlje povodom Dana Medicinske škole u Rijeci. Misu je predvodio riječki nadbiskup i metropolita mons.dr. Ivan Devčić. Euharistijsko slavlje animirali su članovi zbora i benda mladih Samuel i članovi slavljeničkog tima Zajednice Krista Kralja. Nakon sv. mise članovi slavljeničkog tima Zajednice Krista Kralja održali su kratki koncert na kojem su izveli tri autosrke skladbe: "Rame utjehe", glazba i stihovi Tomislav Prpić, aranžman ZKK, "Isuse ti si sve u svemu", glazba i stihovi Paolo Šorić, aranžman ZKK i "Krist kraljuje", glazba i stihovi Paolo Šorić, aranžman ZKK.

VID fest 2013

Zajednica Krista Kralja sudjelovala je ove godine na VID festu s autorskom pjesmom Tomislava Prpića "Rame utjehe". Anražman potpisuje Zajednica Krista Kralja.

Humanitarni koncert za socijalnu samoposlugu

U petak 30, studenog 2012. u crkvi Srca Isusova na Zametu održan je humanitarni koncert za socijalnu samoposlugu na kojem su sudjelovali i članovi zajednice Krista Kralja.

Sv. Misa i koncert za Podhumske žrtve

Slavljenički tim Zajednice Krista Kralja animirao je nedjelju, 8. srpnja 2012. u Podhumu sv. Misu za podhumske žrtve koju je predvodio vlč. Sanjin Francetić. Nakon mise održan je koncert duhovne glazbe za sjećanje na podhumske žrtve na kojem je slavljenički tim izveo svoje dvije autorske pjesme.

Blagdan sv. Vida i VID fest 2012.

U povodu blagdana sv. Vida, žaštitnika grada Rijeke, članovi Zajednice Krista Kralja sudjelovali su u procesiji od katedrale do Trga Riječke rezolucije gdje je održano svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio riječki nadbiskup mons.dr. Ivan Devčić. Nakon mise održan je "VID fest 2012" na kojem je slavljenički tim Zajednice nastupio s autorskom skladbom Paola Šorića. Ove godine na VID festu nastupili su i članovi Zajednice mladih "Samuel" s autorskom pjesmom Ivana Seletkovića "Živim za tebe".

Hodočasnički dan vjeroučitelja - 7.5.2012.

Slavljenički tim Zajednice Krista Kralja animirao je euharistijsko slavlje u Svetištu Majke Božje na Trsatu povodom Hodočasničkog dana vjeroučitelja.

Lijepo sjećanje

Teško je danas prepoznati neke osobe, ali bili smo mladi i bilo nam je super!

https://www.facebook.com/ruke051/videos/1073523432510/

VID fest 2008

Članovi zajednice Krista Kralja sudjelovali su na "VID festu 2008" s pjesmom "Milosrđe tvoje slavim". Riječi je napisao vlč. Tomislav Ćurić, a aražman i glazbu potpisuju članovi Zajednice Krista Kralja. Na prvom festivalu duhovne glazbe nastupili su i s autorskom pjesmom Daniela Sorića "S tobom Bože". Festival je održan u Teatro Fenice. Kao solistica nastupila je Karla Turković.

Stranice