Zajednica mladih Samuel

Međugorje i Mostar

Članovi Zajednice mladih Samuel: Ivan Seletković, Lucijan Šoštarić, Jelena Barilar i Martina Blaškić bili su u Međugorju i Mostaru sa zadatkom animiranja učenika Medicinske škole u Rijeci. Osim hodočasničkih pobožnosti križnog puta na Križevcu i razmatranja molitve krunice na Podbrdu cilj putovanja bio je posjet Majčinom selu. Majčino selo je Ustanova za predškolski odgoj i socijalnu skrb, a utemeljio ga je dr. fra Slavko Barbarić, nekadašnji župnik.

Misa i koncert povodom Dana Medicinske škole u Rijeci

U ponedjeljak, 21. listopada 2013. u Svetištu Majke Božje na Trsatu održano je svečano euharistijsko slavlje povodom Dana Medicinske škole u Rijeci. Misu je predvodio riječki nadbiskup i metropolita mons.dr. Ivan Devčić. Euharistijsko slavlje animirali su članovi zbora i benda mladih Samuel i članovi slavljeničkog tima Zajednice Krista Kralja. Nakon sv. mise članovi slavljeničkog tima Zajednice Krista Kralja održali su kratki koncert na kojem su izveli tri autosrke skladbe: "Rame utjehe", glazba i stihovi Tomislav Prpić, aranžman ZKK, "Isuse ti si sve u svemu", glazba i stihovi Paolo Šorić, aranžman ZKK i "Krist kraljuje", glazba i stihovi Paolo Šorić, aranžman ZKK.

Humanitarna akcija u povodu blagdana sv. Vida

U povodu blagdana sv. Vida, zaštitnika grada, mladi iz Zajednice "Samuel" darovali su Socijalnoj samoposluzi hranu i higijenske potrepštine u vrijednosti od 2000,00 kuna. To je rezultat podrške projektu „Pet kruhova i dvije ribice“ koje je osmislila vjeroučiteljica Ugostiteljske škole Maja Šimičić. Vjeroučiteljica je sa svojim vjeroučenicima izdala knjižicu recepata našega kraja s popratnim molitvama, a prihod od prodaje bio je predviđen za potrebe Socijalne samoposluge.

Misa povodom Dana Medicinske škole U Rijeci, 18.10.2012.

Povodom Dana Medicinske škole u Rijeci, na blagdan svetog Luke, zaštitnika medicinskih djelatnika, mladi iz Zajednice "Samuel" animirali su osamnaestu po redu sv. Misu u Svetištu Majke Božje Trsatske. Euharistijsko slavlje predvodio je velečasni Jerko Valković, uz sukoncelebraciju braće svećenika Božidara Mrakovčića, Nikole Radića i fra Zorana Bibića. Program radosnog slavlja osmislio je Ivan Seletković, vokal i sintisajzer, s voditeljicom Zajednice Krista Kralja Ines Turković.

Blagdan sv. Vida i VID fest 2012.

U povodu blagdana sv. Vida, žaštitnika grada Rijeke, članovi Zajednice Krista Kralja sudjelovali su u procesiji od katedrale do Trga Riječke rezolucije gdje je održano svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio riječki nadbiskup mons.dr. Ivan Devčić. Nakon mise održan je "VID fest 2012" na kojem je slavljenički tim Zajednice nastupio s autorskom skladbom Paola Šorića. Ove godine na VID festu nastupili su i članovi Zajednice mladih "Samuel" s autorskom pjesmom Ivana Seletkovića "Živim za tebe".

Duhovna obnova u kući susreta Tabor

Seminar duhovne obnove u Kući susreta "Tabor" održan je od 1. do 4. prosinca 2011. Ovogodišnji seminar duhovne obnove u došašću imao je temu "Dođi i položi na nju ruke da ozdravi i oživi", a vodio ga je fra Zvjezdan Linić sa suradnicima. Seminar su animirali članovi slavljeničkog tima Zajednice Krista Kralja.